Вопросы-ответы Интервью Все записи

1

Приймачук Василь, пользователь 1ua
Василь Приймачук
Тема: Педагогічні династії Межиситя

У виборі своєї життєвої дороги діти вчителів діляться на дві категорії і думки їх є полярними. Одні кажуть: «Досить! У нас вже є вчителі в родині. Будь-яка інша професія – тільки не вчитель». Але є й інша категорія – і таких більше, – які також стають учителями, продовжують сімейні традиції.

Межиситівський педагогічний колектив славний своїми педагогічними династіями.

Беззаперечними корифеями на цій ниві є сім’я колишнього директора школи Приймачука М.П. Розпочавши свою діяльність в далеких 40 роках, він майже півстоліття сіяв в дитячих душах розумне, добре, вічне. Дивлячись на батька, переживаючи з ним усі шкільні радості і негаразди, шлях вчителя обрали і дочки – Ольга та Ганна: отримали спеціальності вчителя рос. мови і літератури та математики. Ольга долю свою поєднала з молодим вчителем фізики – Солдатенком Миколою Олександровичем. Тому і не дивно, що діти їхні – В’ячеслав Миколайович та Наталія Миколаївна – стали вчителями фізкультури та історії.

Рідним став Межисить для приїжджого подружжя Чумаків – Олександра Васильовича та Раїси Іванівни. Щирою працею і любов’ю до дітей заслужили повагу односельців, а тому син Василь та дочка Інна не бачили себе в іншій професії.

На початку 60 років в школі почало працювати ще одне подружжя – Приймачук Пилип Юхимович та Ірина Іванівна. І хоча доля була немилосердною них (Ірина Іванівна рано померла), але їхні дочки – Людмила та Ольга – також обрали вчительський шлях.

Закономірним є прихід на педагогічну ниву Вакуліч Лариси Галактіонівни. Адже її батько, Приймачук Галактіон Якович, працював в нашій школі з 1951 року аж до виходу на заслужений відпочинок. Мама, Ганна Федорівна також багато років віддала роботі з дітьми.

Засновником нової вчительської династії можна вважати вчителя фізики Галімук Тетяну Іванівну. Чотири її дочки пішли материнською дорогою: Оксана – біолог, Наталія – укр. мовник, Світлана – вчитель початкових класів, Марія навчається на дошкільному відділі.

З маленьких років в оточені учнів бачили свою маму, Парфелюк Ольгу Борисівну, Майя та Наталія. Майя навчає діток в початкових класах однієї з шкіл Ковеля, а Наталія – вчитель історії.

Більше 30 років Межиситській школі віддали Ковч Никифор Никифорович та Віра Іванівна. Але труднощі вчительської професії не відлякали їхню дочку Галину і вже вона продовжує сімейні традиції.

У кожного із представників педагогічних династій своя дорога до школи. Але вони вдячні долі, що виросли в учительських родинах, пройшли подвійну школу людяності, доброти, порядності.

17 мая 2011

Приймачук Василь, пользователь 1ua
Василь Приймачук
Тема: Педагогічні династії Межиситя

 

17 мая 2011


1


  Закрыть  
  Закрыть